Hej från USA

Heej!
Flygresan gick väldigt bra. Satt nära alla mina nyblivna au pair kompisar och försökte underhålla mig så gott jag kunde under de 7,5 h vi satt där. Åka flygplan är verkligen så fruktansvärt tråkigt. Det är ju en anledning till varför jag kommer fullfölja mitt år, jag vill verkligen inte flyga sådär långt igen. Jag filmade en vlogg från att jag åkte hemifrån tills jag anklände på trainingschool som jag hoppas kunna redigera och ladda upp så snart som möjligt.
 
Just nu befinner jag mig på trainingschool på Long Island i New York. Ska vara här från måndag till fredag och lära mig om allt man kan om att ta hand om barn. Jag har inte lärt mig något nytt och det mesta som sägs är ganska uppenbara saker som tex. "Lämna aldrig barnet i en varm bil" eller "Skär inte rått kött rakt på diskbänken, utan använd en ren skärbräda". Ja, som ni märker är det väldigt simpla saker och jag känner mig redan ganska klar här. Dagarna är väldigt långa vi börjar vid åtta på morgonen och är inte klara med alla lektioner för än vid sju på kvällen. Det enda som är riktigt kul eller bra här är att jag träffat så många nya vänner främst svenska men även många från andra delar av världen.
 
Min värdmamma och jag skriver nästan dagligen. Hon ger mig uppdateringar om flytten som sker på fredag, jaaa samma dag som jag anländer till familjen ska de alltså flytta. Det kommer säkert gå jättebra, jag kommer ju verkligen bli indragen i familjen väldigt snabbt och lära känna deras mindre charmiga sidor med en gång men jag tror inte att det är en dålig sak. Efter det kan det bara bli bättre och om några månader kommer vi säkert skratta över hur knäppt första möte vi hade.
 
 
 
 

Uppdatering från flygplatsen

 Heej, nu är jag äntligen på flygplatsen. Incheckning och säkerhetskontroll är klart och nu väntar jag bara på att flyget ska åka vid 13.30 ungefär. Det har varit många hårda kramar och blöta kinder de senaste timmarna men nu är alla hejdå äntligen gjorda. Jag byter flyg i Stockholm på Arlanda och när jag kommer dit ska jag även träffa mina nya au pair kompisar vilket ska bli så otroligt skönt. Vi har haft en gruppchatt i flera månader nu och ska bli så kul att äntligen få träffas i verkligeheten. Vi har stöttat, peppat och frågat varandra och så skönt att ha några att vända sig till när något är lite oklart.
 
Jag har även haft med mig kameran hela dagen och spelar in en vlogg som jag hoppas kunna redigera och ladda upp så fort som möjligt. Ska bli kul att visa er hur den här dagen har varit. Sen vill jag även bara passa på att tacka för alla fina ord jag fått av alla er, tack för ortroligt stöd det betyder jättemycket ska ni veta. Vi har även blivit 200 stycken som tittar in här nästan varje dag nu, så kul att så många vill läsa och följa min resa. Nu ska jag gå och hitta min gate, kram på er!
 
 

IMORGON LÄMNAR JAG SVERIGE

Sista dagarna här hemma har varit lite extra känslosamma och pirriga. Jag har sagt hejdå till de flesta och nu är det "bara" mamma, lillasyster och mina bästa vänner kvar. Precis som alla andra blivande au pairer så har jag tänkt "Varför gör jag det här?" Jag gör ju bara folk ledsna. Men vissa stunder blir jag mer övertygad än någonsin över att åka till andra sidan atlanten, än en gång behöver jag komma bort ett tag. Från den här tråkiga staden och jag behöver klara mig på egen hand.
 
Efter mitt sista samtal med värdfamiljen igår blev jag så himla glad, jag är så lyckligt lottad och än så länge känns det som att vi verkligen är en perfekt matchning. Dem är jordnära, omtänksamma och mysiga. Det är alltid lite kaos när jag skypar med barnen. Treåringen gillar att leka kattunge och femåringen pratar ut om hur orättvisst det är att han behöver gå i skolan 5 dagar längre än sin lillebror som redan har fått sommarlov. Vi ska ha så roligt ihop. Jag, E och L <3
 
Au Pair, New York